Registreringsloven stiller krav til forening og terapeut.

Forventning til en Registreret Alternativ Behandler (RAB):

• er medlem af en godkendt brancheforening.

• har gennemført terapeutuddannelsen på i alt minimum 660 undervisningstimer.

heraf minimum 250 timer i det primære fag, samt bestået afsluttende eksaminer.

• skal overholde brancheforeningens vedtægter, etiske regler og regelsæt for god klinisk praksis.

• skal udvise omhu og samvittighedsfuldhed i sit faglige virke.

• skal anbefale en bruger at søge læge m.v. hvor det må anses for indiceret.

• skal overholde lovgivningen, herunder afstå fra at fraråde lægeordineret behandling eller benytte behandlingsmetoder, der er forbeholdt bestemte autoriserede sundhedspersoner at anvende.

• skal løbende vedligeholde og opdatere sin faglige viden.

• skal give brugerne saglig information om behandlingen.

• skal føre optegnelser over sine behandlinger af den enkelte bruger, herunder om indikation samt den behandling og den information, der er givet

• har tavshedspligt med hensyn til de oplysninger om private og andre fortrolige oplysninger, som han eller hun gennem sin faglige virksomhed får om deres brugere.

Forventning til brancheforeningen:

• skal have eksisteret i minimum 2 år.

• skal have til formål at repræsentere alternative behandlere i faglige spørgsmål.

• skal være demokratisk i sin opbygning med vedtægter.

• skal være i besiddelse af et klagenævn, hvortil brugerne kan klage over den behandling, de har fået af foreningens medlemmer.

• skal være i besiddelse af etiske regler samt regelsæt for god klinisk praksis.

• skal stille uddannelseskrav til medlemmer, der gives tilladelse til at anvende titlen Registreret Alternativ Behandler (RAB).

• skal give offentligheden adgang til de af foreningens medlemmer, som er RAB-registrerede.